Blogi


Tämä blogiteksti on osa 10 kysymystä -haastattelusarjaa, jossa indieklubilaiset raottavat näkemyksiään ja kokemuksiaan kirjoittamisesta.

Omakustannekentälle voi päätyä monenlaista reittiä, ja tämä monimuotoisuus kiehtoo minua kovasti. Osa teoksista julkaistaan pelkästään painettuina, osa vain e-kirjoina. Osalla on ISBN-koodi ja osalla ei. On myös kokonaisia kirjasarjoja, jotka voi lukea suoraan netistä tai ladata e-kirjoina itselleen täysin ilmaiseksi.

Mitkä seikat ovat onnistuneessa indiekirjassa kunnossa ja mihin epäkohtiin hyväkin tarina voi kaatua? Lukuisia indiekirjoja kirjakilpailuissa lukenut ja arvioinut AJ Wells luettelee Writers Digest -sivustolla viisi kirjoitusvinkkiä onnistuneen indiekirjan kirjoittamiseksi. Oletko vinkeistä samaa mieltä?


Luen englanninkielisiä kirjoja vain harvoin, koska niiden lukeminen on minulle työlästä. Lähinnä vain yksi aihe saakin minut tarttumaan englanninkieliseen kirjaan - örkit, eli orcs.

Miska Räsäsen Radioaktiivisia unia ilmestyi keväällä 2020. Tartuin kirjaan, koska satuin näkemään siitä kirjailijan oman maininnan Twitterissä. Seuraan Räsästä pelialan takia, mutta ilmestynyt kirja onnistui joka tapauksessa herättämään mielenkiintoni. Ehkä dystopia sopi myös sen hetkiseen mielenmaisemaan ja maailman tilaan, joten kun...

#indiekirja