Blogi


Tämä blogiteksti on osa 10 kysymystä -haastattelusarjaa, jossa indieklubilaiset raottavat näkemyksiään ja kokemuksiaan kirjoittamisesta.

Vaikka indiekirjailijalla on mahdollisuus toteuttaa mitä omaperäisempiä ideoita, ennen pitkää kohdeyleisö on asia, jota myös omakustanteiden kohdalla tulisi miettiä. Robert Lee Brewer on pohtinut artikkelissaan kohdeyleisön merkitystä ja hän nostaa esiin seikkoja, joita myös omapäisen indiepolkua kulkevan kirjailijan olisi hyvä pohtia. Alkuperäinen...

Hannu Hirvosen kirjoittama ja Johanna Taskisen kuvittama Jääpeilin vanki hurmaavan kylmäävä fantasiakertomuslapsille. Se yhdistää fantasiaan satumaisia elementtejä ja vie lukijan seikkailuun yhdessä päähahmo Sallin kanssa.

Tämä blogiteksti on osa 10 kysymystä -haastattelusarjaa, jossa indieklubilaiset raottavat näkemyksiään ja kokemuksiaan kirjoittamisesta.

Omakustannekentälle voi päätyä monenlaista reittiä, ja tämä monimuotoisuus kiehtoo minua kovasti. Osa teoksista julkaistaan pelkästään painettuina, osa vain e-kirjoina. Osalla on ISBN-koodi ja osalla ei. On myös kokonaisia kirjasarjoja, jotka voi lukea suoraan netistä tai ladata e-kirjoina itselleen täysin ilmaiseksi.

Mitkä seikat ovat onnistuneessa indiekirjassa kunnossa ja mihin epäkohtiin hyväkin tarina voi kaatua? Lukuisia indiekirjoja kirjakilpailuissa lukenut ja arvioinut AJ Wells luettelee Writers Digest -sivustolla viisi kirjoitusvinkkiä onnistuneen indiekirjan kirjoittamiseksi. Oletko vinkeistä samaa mieltä?

#indiekirja