Indieklubi täyttää vuoden

11.08.2021

Elokuussa 2020 yhdeksän indiekirjailijaa perusti Indieklubin markkinoimaan ja nostamaan esiin omakustanteita. Nyt klubilaiset juhlivat jo ensimmäistä syntymäpäivää!

Omakustanteet jäävät usein huomion valokeilan ulkopuolelle. Indieklubilaiset eivät jääneet odottamaan asioiden muuttuvan, vaan alkoivat itse muuttaa niitä. Indieklubi syntyi tarpeesta murtaa turhia ennakkoluuloja ja antaa indiekirjoillekin mahdollisuus näkyä.

Toiminnallemme on selvästi ollut tilausta, koska olemme saaneet paljon seuraajia ja kiitosta tekemisistämme. On ollut myös ilahduttavaa, että klubi on kiinnostanut monia ja olemme jopa saaneet useita jäsenyyspyyntöjä. Indieklubi ei kuitenkaan ole virallinen yhdistys, johon voisi liittyä, vaan ytimessä on edelleen sama indiekirjallisuudesta innostunut kaveriporukka, jonka toiminta perustuu keskinäiseen luottamukseen.

Olemme kuitenkin tehneet vuodessa jo paljon indiekirjallisuuden eteen. Olemme järjestäneet arvontoja, julkaisseet blogissamme tekstejä omakustantamisesta kiinnostuneille, nostaneet indiekirjoja esille somekanavissamme mm. #indiekirja -kampanjan ja lukuhaasteen avulla sekä tarjonneet kiinnostavaa luettavaa uutiskirjeen tilaajille. Tämän lisäksi paikkaamme indiekirjallisuuden huonoa medianäkyvyyttä julkaisemalla arvioita indiekirjoista blogissamme.

Ensimmäinen vuotemme huipentui Indieklubin ensimmäiseen kirjamessuosallistumiseen. Kymi Libri -tapahtumassa tarjosimme myös muille kuin klubilaisille mahdollisuuden tuoda maksutta omia kirjojaan myytäväksi pöytäämme. Joulukuussa olemme osallistumassa jo Tampereen kirjafestareille yhteistyössä Fantacorin kanssa.

Tulevaisuudessa on tiedossa paljon muutakin mahtavaa indietoimintaa. Haluamme tarjota tukea kirjailijoille ja valtavirrasta poikkeavia uutuuksia lukijoille. Kannattaa seurata Instagramia, Twitteriä ja blogiamme, että pysyt matkassa mukana.

Jatkossa jatkamme edelleen saman vahvan viestin välittämistä: indiekirjaan voi tarttua ennakkoluulotta - tai sitten voi yllättyä positiivisesti. 

Katri Sisko
Indieklubi