Indieklubin vuosi 2021

13.12.2021
Vuosi lähenee loppuaan, joten päätimme katsoa taaksepäin ja muistella, mitä kaikkea keksimme ja pääsimme tekemään sekä yhdessä että erikseen.


Vuosi vierähti käyntiin, kun Katri sai mahtavan tilaisuuden vierailla Kirjava satama -blogissa. Tekstissä Katri kertoo, kuinka Indieklubi syntyi ja toimii. Olimme innoissamme ja hyvin otettuja, kun Katrille tarjottiin tätä mahdollisuutta, ja vieraskynästä saikin aikaan mitä hienoimman tekstin.

Vuoden alkumetreillä Indieklubissa oltiin myös toimeliaita omien kirjoitusprojektien suhteen ja kaksi uutta teosta näki päivänvalon. Anna Kaija julkaisi Menetetty sydän -novelliin ja E.E. Leivo taas julkaisi Kadonneen valtakunnan aikakirjat -trilogiansa yksissä kansissa. Teos sai nimekseen Hämeen kuningatar.

Helmikuussa Anna Kaija osallistui sateenkaarispefiviikkoon ja hänen Instagram Live -osuudesssa keskusteltiin lajien välisistä suhteista. Helmikuussa pistimme myös pystyyn kirja-arvonnan, jossa palkintona oli kaksi ystävänpäivän hengessä romanttista kirjaa: Katri Siskon 30 jälkeen 30 ja Feny Kuunvalon Salainen liljatarha. Helmikuun lopussa alkoi myös S.A. Keräsen  A Booldy Mistake -jatkokertomus, jota voi lukea ja seurata hänen verkkosivuiltaan.

Keväämmällä julkaisimme ensimmäisen indiekirjahaasteen perinteisten lukuhaasteiden hengessä. Oli ilo katsella, kuinka bingoruudukot täyttyivät ja lukea, mihin indiekirjoihin muut olivat tarttuneet!

Kesällä Indieklubi jalkautui ensimmäisen kerran pandemian puhkeamisen jälkeen ihmisten joukkoon osallistumalla Kymi-Libri -kirjamessuille. Tapahtumassa klubilaisiin puraisi messukärpänen niin kovasti, että tulemme varmastikin jatkossa näkymään klubina muissakin kirjatapahtumissa.

Elokuussa Indieklubi täytti kokonaisen vuoden! Pandemian ja maantieteellisten etäisyyksien vuoksi klubilaiset juhlivat merkkipäivää Discord-videopalaverissa kahvia ja teetä nautiskellen, sekä iloisesti nauraa räkättäen.


Klubin E.E. Leivo pääsi myös viimein toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa kirjakaupasta ja Auttoisissa avautui omakustanteille oma kivijalkakauppa! Puustellin ihmeellisestä kirjakaupasta löytyy myös pienkustantamojen teoksia. Tämä pieni kirjakauppa lienee Suomessa ensimmäinen laatuaan.

Lokakuussa Anna Kaija osallistui Virtuaalinen KIRJOITTAJA-tapahtumaan ja kertoi Instagram Livessä omakustanteista ja indiekirjailijan urastaan. Marraskuussa julkaisimme Indieklubin oman Youtube-kanavan ja Annan lokakuinen esitys löytyy nyt myös kanavaltamme.

Loppuvuonna Indieklubin kirjakatalogi täydentyy vielä kolmella teoksella. Raita Jauhiainen julkaisi marraskuun alusssa kirjan, joka ei olekaan Allianssi.125-sarjan teos. Tällä kertaa kyse on historiallista fantasiaa edustavasta kirjasta, joka kantaa nimeä Sae. Janne Kellari julkaisi kuudennen kirjansa, joka kantaa nimeä Arkki. Salaliittoja, muinaisia ennustuksia ja salaperäisiä järjestöjä yhdistävä tarina on lähtökohdaltaan scifiä, mutta siitä löytyy myös fantasian elementtejä. ja Katri Sisko taas täydensi 30-trilogiaansa teoksella 30 tapaa tunnistaa Se oikea, jossa sarjan aikaisemmista osista tutun Elinan tarina viedään päätökseensä.

Vuoden 2021 aikana luimme ja arvioimme blogissamme myös kuusi indiekirjaa! Tavoitteenammehan on nostaa indiekirjallisuutta esiin, joten lienee sanomatta selvää että myös ensi vuonna luemme indiekirjoja. Siispä kohti vuotta 2022!