Kuinka indieklubi syntyi?

12.08.2020


Kirjailijan työ on yksinäistä, ja indiekirjailijan työ vielä yksinäisempää. Sen oli jokainen meistä klubilaisista todennut omalla tahollaan. Jokainen meistä kamppaili myös samojen haasteiden kanssa niin kirjoittamisen kuin kirjojen markkinoinninkin kohdalla.

Vaikka kirja-alan muutos ja kirjoittajakoulutuksen suosio olivat jo pitkään lisänneet omakustanteiden määrää ja laatua, saimme kohdata vanhentuneita käsityksiä ja ennakkoluuloja tekemistämme kohtaan.

Kesällä 2019 syttyi kipinä. Finnconin omakustantajien paneelikeskustelun aikana Raita Jauhiainen heitti ilmoille ajatuksen, että indiekirjailijoiden olisi hyvä verkostoitua. Samana kesänä E.E. Leivo päätti tarttua toimeen. Hän järjesti yhteistyössä BoD:n ja Puustellin tarinoiden kanssa Suomen ensimmäisen omakustanteiden pop-up-kirjakaupan.
Tapahtuman yhteydessä E.E. Leivo otti yhteyttä kirjailijakollegoihinsa.

Keskusteluryhmä jäi elämään ja yhdisti eri puolilta Suomea olevat kirjailijat. Vaikka emme olleet kaikki kohdanneet toisiamme kasvokkain, jaoimme ajatuksia kirjoittamisesta, kirja-alasta, kirjailijuudesta ja paljosta muusta. Kuukausien aikana toimintamme järjestäytyi ja elokuussa 2020 olimme valmiita astumaan yleisön eteen klubina.

Edelleen olemme yksin ja vastaamme omista julkaisuistamme. Nyt olemme kuitenkin myös yhdessä. Olemme Indieklubi.

Katri Sisko

> > Lue lisää: Mistä Indieklubissa on kysymys?